Jednoduchý recept

Salát z pórku s opraženým chlebem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48062
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 krajíc Chléb toastový
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 ks Rajčata
1 polévková lžíce Šťáva jablečná 100%
1 špetka Sůl
30 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 671kJ
15% Sacharidy 55 g
19% Tuky 14 g
35% Sodík 699 mg
26% Bílkoviny 15 g

Salát z pórku s opraženým chlebem postup přípravy receptu:

1

Pórek omyjeme, rozřízneme na délku a příčně nakrájíme. Do hrnce nalijeme 1 dl vody, přisypeme pórek a pod pokličkou 5 minut dusíme. Paoté hrnec z ohně odstavíme.

2

V misce smícháme 2 lžíce oleje a jablečnou šťávu, dochutíme pepřem a solí a smícháme v hrnci s pórkem.

3

Rajče omyjeme, nakrájíme nadrobno a přimícháme k pórkové směsi. Chléb nakrájíme na úzké plátky a osmažíme v pánvi na rozehřátém zbylém oleji.

4

Pórkový salát rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmezánem a opraženými plátky chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept