Daňčí bifteky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Daňčí bifteky
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 48063 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory pečené |
1000 g | Dančí maso |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Olej slunečnicový |
120 g | Omáčka tatarská |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 155,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 10,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Dančí maso, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Daňčí bifteky postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné a osušené daňčí maso z kýty nebo z panenky nakrájíme na silnější plátky, naklepeme hřbetem ruky nebo obráceným nožem, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, přiložíme maso a zprudka osmažíme z obou stran dorůžova. |
3 | Bifteky upravíme na talíře, doplníme pečeným bramborem, tatarskou omáčkou a podáváme. |