Daňčí závitky s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Daňčí závitky s klobásou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 48065 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
600 g | Brambory vařené |
100 g | Cibule |
1000 g | Dančí maso |
40 g | Hořčice |
3 g | Jalovec |
250 g | Klobása uzená |
40 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Nové koření celé |
50 g | Okurky nakládané |
40 g | Olej slunečnicový |
2 g | Pepř černý celý |
2 g | Pepř černý mletý |
12 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 149,7mg |
Draslík | 898,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 33,3mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Cibule, Dančí maso, Nové koření celé, Okurky nakládané, Olej slunečnicový, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jalovec, Klobása uzená, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Daňčí závitky s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné maso z kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Pikantní klobásu nakrájíme na špalíčky, kyselé okurky na plátky, cibuli nadrobno. |
2 | Plátky masa potřeme hořčicí, poklademe plátky okurky, přiložíme špalíček klobásy, zabalíme do závitků, zpevníme párátky a lehce obalíme v mouce. V pekáčku rozehřejeme olej s máslem, přisypeme cibuli, osmahneme, vložíme do pekáčku závitky a po obvodu osmažíme. Podlijeme trochou vody, ochutíme solí, pepřem, novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, vložíme do trouby a pečeme doměkka. Upečené závitky vyjmeme, ze šťávy vybereme celé koření, maso upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou. |
Poznámka
1