Malajské kuřecí nudle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malajské kuřecí nudle
Malajské kuřecí nudle
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 48069 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Badyán |
2 ks | Cibule |
7 g | Cukr třtinový |
400 g | Fazolové lusky zelené |
10 g | Kafirové listy |
100 g | Kari pasta |
4 dl | Kokosové mléko |
20 g | Koriandr čerstvý |
1 kg | Kuřecí stehna |
40 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
40 ml | Omáčka rybí |
40 ml | Omáčka sójová |
5 g | Pepř černý mletý |
2 g | Skořice mletá |
8 g | Sůl |
100 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 138,8mg |
Draslík | 570,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,7mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr třtinový, Fazolové lusky zelené, Kokosové mléko, Koriandr čerstvý, Kuřecí stehna, Olej arašídový (podzemnicový), Omáčka rybí, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Kafirové listy, Kari pasta, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Malajské kuřecí nudle postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém kastrolu rozehřejeme arašídový olej, přidáme kari pastu a zahříváme za stálého míchání několik minut, až se rozvoní. Přisypeme nakrájenou cibuli a opečeme asi 5 minut. |
2 | Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme do kastrolu a zamícháme. Směs ochutíme papedou, skořicí a badyánem, vmícháme kokosové mléko, cukr, sójovou a rybí omáčku a nakonec zalijeme vývarem. Dusíme na mírném ohni 40 minut, dokud maso není měkké. Zelené lusky nakrájíme na půlky, vmícháme do pokrmu a dusíme ještě 5 minut. Dochutíme a podáváme posypané koriandrem. |