Zaječí játra smažená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí játra smažená
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48070 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brambory pečené |
300 g | Játra zaječí |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Omáčka cikánská |
2 g | Pepř černý mletý |
4 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 585,8mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 10,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka cikánská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Játra zaječí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí játra smažená postup přípravy receptu:
1 | Játra ze zajíce osušíme, nakrájíme na plátky, posypeme mletým pepřem, obalíme v hladké mouce. |
2 | V pánvi rozpustíme máslo, přiložíme plátky zaječích jater a zprudka osmažíme z obou stran. |
3 | Játra upravíme na talíře, osolíme, doplníme pečeným bramborem a nějakou pikantní omáčkou. |