Rybí závitky plněné špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí závitky plněné špenátem
Rybí závitky plněné špenátem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48071 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice |
400 g | Makrela - filety |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 146,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Makrela - filety, Pažitka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí závitky plněné špenátem postup přípravy receptu:
1 | Špenát opláchneme, nakrájíme a v hrnci v malým množstvím vody dusíme pod pokličkou 5 minut. |
2 | Rybí filety omyjeme, osušíme, podélně rozřízneme a z obou stran opepříme a osolíme. |
3 | Hořčici v misce smícháme s 2 lžícemi zakysané smetany a pepřem. |
4 | Horní stranu ryby potřeme smetanovou směsí, na ni rozprostřeme špenát, rybu zavineme a propíchneme párátkem, aby se nerozvinula. |
5 | Zbylou zakysanou smetanu smícháme v hrnci s vínem, přivedeme k varu, vložíme závitky a na mírném ohni je přikryté dusíme 5 minut. Potom závitky vyjmeme a dáme na servírovací talíře. |
6 | Omáčku necháme vařit, až mírně zhoustne, pak ji dochutíme jemně nasekanou pažitkou, pepřem a solí. |
7 | Podáváme přelité omáčkou s chlebem nebo bagetou. |