Jednoduchý recept

Parma s ančovičkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 48073
Kategorie: Maso

Ingredience

700 g Brambory
30 ml Olej olivový
900 g Parma
5 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
1 l Voda pitná
Na omáčku
60 g Ančovičky konzervované
2 stroužek Česnek
8 g Estragon
20 ml Ocet vinný
100 ml Olej olivový extra panenský

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 450 kcal
Kilojoule 1 881kJ
5% Sacharidy 16 g
34% Tuky 26 g
52% Sodík 1 g
65% Bílkoviny 37 g

Parma s ančovičkami postup přípravy receptu:

1

Brambory ve slupce uvaříme 7 minut v osolené vodě, ještě teplé propláchneme studenou vodou a oloupeme. Nakrájíme na 1 cm silné plátky. Ve velké pánvi rozhřejeme olej, přidáme bramborové plátky a opečeme dozlatova ze všech stran, osolíme a opepříme.

2

Ančovičky, česnek a ocet rozmixujeme na pyré, postupně vmixujeme olej, až je konzistence tekutá, přelijeme do misky a vmícháme nadrobno nasekaný estragon.

3

Porce ryby zbavíme kostí, kůži nařízneme a vetřeme do povrchu sůl a pepř. Opečeme na rozpáleném olivovém oleji 3 minuty na straně s kůží a 2 minuty na opačné straně.

4

Na talíře rozložíme opečené bramborové plátky a na ně porce ryby, vše teplé a přelijeme ančovičkovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept