Recept

Zaječí paštika s bůčkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 48074
Kategorie: Paštiky, Aspiky, Teriny

Ingredience

2 g Bobkový list
60 g Celer bulvový
800 g Chléb konzumní
60 g Cibule
20 ml Citronová šťáva
80 g Mrkev kořen
4 g Nové koření celé
5 g Pepř černý celý
50 g Petržel kořen
300 g Slanina vepřová
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
20 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
600 g Vepřový bok
1000 g Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 545 kcal
Kilojoule 2 282kJ
8% Sacharidy 29 g
63% Tuky 47 g
37% Sodík 737 mg
46% Bílkoviny 26 g

Zaječí paštika s bůčkem postup přípravy receptu:

1

Zaječí předky, vepřový bůček s kostí nakrájíme na menší kusy, očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme nahrubo, polovinu slaniny na plátky, druhou polovinu na malé kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

2

Do pekáčku vložíme zaječí maso, vepřový bůček, cibuli, mrkev, celer, petržel, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, podlijeme troškou vody, vložíme do trouby a pečeme přibližně hodinu doměkka. Kostičky slaniny nasypeme na suchou rozpálenou pánev a ve vlastním tuku krátce orestujeme. Upečené maso obereme od kostí, z pekáčku vyndáme koření, maso se zeleninou a výpekem umeleme na masovém strojku.

3

Do mleté směsi přimícháme kostičky slaniny, žloutky, smetanu, citronovou šťávu a vypracujeme paštikové těsto. Formu na paštiky vysteleme plátky slaniny, naplníme paštikovým těstem, zakryjeme alobalem. Formu vložíme do většího hrnce s trochou vody, hrnec zakryjeme poklicí a vaříme ve vodní lázni hodinu a půl.

4

Paštiku necháme vychladnout, vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem nebo pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept