Jednoduchý recept

Klasická česká sekaná

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Klasická česká sekaná 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48075
Kategorie: Sekaná

Ingredience

2 ks Cibule
250 g Hovězí maso mleté
2,5 dl Hovězí vývar základní
1 špetka Majoránka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
250 g Vepřové maso mleté
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 866kJ
7% Sacharidy 24 g
149% Tuky 112 g
15% Sodík 302 mg
51% Bílkoviny 28 g

Klasická česká sekaná postup přípravy receptu:

1

Housky necháme chvíli namočené ve vlažné vodě, pak je důkladně vymačkáme. Cibuli oloupeme, mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Petrželku opláchneme a nasekáme najemno.

2

V pánvi na rozehřátém másle podusíme pod pokličkou nakrájenou mrkev, cibuli a petrželku.

3

V míse dobře promícháme oba druhy mletého masa, vejce, vymačkané housky a dušenou zeleninu. Masovou směs dochutíme rajčatovým protlakem, majoránkou, pepřem a solí. Vytvaruje z ní šišku, tu vložíme do vymazané zapékací formy nebo pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů 30 minut. Potom k sekané přilijeme vývar a pečeme ještě dalších 30 minut.

4

Upečenou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší nebo bramborami, přelité výpekem.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Klasická česká sekaná
Klasickou českou sekanou znám bez mrkve a protlaku, nicméně tato nás příjemně překvapila výraznou chutí. Petrželku jsem přidala až do odstavené zeleniny, jednou se mi stalo, že mi při smažení zhořkla, tak už jsem opatrná. Palec nahoru smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept