Jednoduchý recept

Klasická česká sekaná

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48075

Ingredience

2 ks Cibule
250 g Hovězí maso mleté
2,5 dl Hovězí vývar základní
1 špetka Majoránka
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
250 g Vepřové maso mleté
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 866kJ
7% Sacharidy 24 g
149% Tuky 112 g
15% Sodík 302 mg
51% Bílkoviny 28 g

Klasická česká sekaná postup přípravy receptu:

1

Housky necháme chvíli namočené ve vlažné vodě, pak je důkladně vymačkáme. Cibuli oloupeme, mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Petrželku opláchneme a nasekáme najemno.

2

V pánvi na rozehřátém másle podusíme pod pokličkou nakrájenou mrkev, cibuli a petrželku.

3

V míse dobře promícháme oba druhy mletého masa, vejce, vymačkané housky a dušenou zeleninu. Masovou směs dochutíme rajčatovým protlakem, majoránkou, pepřem a solí. Vytvaruje z ní šišku, tu vložíme do vymazané zapékací formy nebo pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů 30 minut. Potom k sekané přilijeme vývar a pečeme ještě dalších 30 minut.

4

Upečenou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší nebo bramborami, přelité výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept