Jednoduchý recept

Dušené červené zelí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48076

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 špetka Hřebíček
3 polévková lžíce Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
2,5 dl Voda pitná
1 ks Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 146 kcal
Kilojoule 611kJ
4% Sacharidy 16 g
12% Tuky 9 g
5% Sodík 98 mg
4% Bílkoviny 2 g

Dušené červené zelí postup přípravy receptu:

1

Červené zelí očistíme a opláchneme studenou vodou, rozčtvrtíme, odřízneme košťály a listy nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

2

V hrnci rozehřejeme sádlo a vložíme do něj nakrájené zelí a cibuli, přilijeme ocet, přidáme cukr a podle své chuti koření, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou přibližně 45 minut, až je zelí měkké.

3

V průběhu dušení občas promícháme a případně podlijeme vodou. Uvařené zelí ještě dochutíme a podáváme jako přílohu k masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept