Dušené červené zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené červené zelí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48076 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 špetka | Hřebíček |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
2,5 dl | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 8,7mg |
Draslík | 345,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr krupice, Hřebíček, Ocet vinný, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené červené zelí postup přípravy receptu:
1 | Červené zelí očistíme a opláchneme studenou vodou, rozčtvrtíme, odřízneme košťály a listy nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo a vložíme do něj nakrájené zelí a cibuli, přilijeme ocet, přidáme cukr a podle své chuti koření, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou přibližně 45 minut, až je zelí měkké. |
3 | V průběhu dušení občas promícháme a případně podlijeme vodou. Uvařené zelí ještě dochutíme a podáváme jako přílohu k masům. |