Cibule zapečená se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibule zapečená se šunkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48077 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 špetka | Chilli koření mleté |
8 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
2 ks | Rajčata |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
2 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 29,7mg |
Draslík | 457,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibule zapečená se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Petrželku opláchneme studenou vodou a nasekáme najemno. Šunku nakrájíme na malé kousky. |
2 | V míse nakrájenou šunku smícháme s rajčaty a petrželkou, dochutíme chilli kořením, pepřem a solí. |
3 | V misce metlou smícháme zeleninový vývar a smetanu. |
4 | Cibule oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, které rozložíme na dno olejem vymazané zapékací mísy. Na cibuli rozprostřeme šunku s rajčaty, zalijeme smetanou s vývarem a pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů. až směs změkne. |
5 | Podáváme teplé, vhodnou přílohou je chléb. Můžeme ale také podávat naopak jako přílohu např. ke smaženým kotletám. |