Recept

Zaječí paštika s vepřovými játry

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 48080
Kategorie: Paštiky, Aspiky, Teriny

Ingredience

1 g Bazalka
70 ml Brandy
15 g Citronová kůra
30 ml Citronová šťáva
1 g Hřebíček
200 g Játra vepřová
1 g Majoránka
20 g Máslo čerstvé
1 g Muškátový květ
3 g Nové koření celé
1 g Nové koření mleté
2 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý celý
1 g Pepř černý mletý
1 g Rozmarýn sušený
150 g Slanina vepřová
50 ml Smetana 16% (pochoutková)
20 g Sůl
1 g Tymián sušený
1 ks Vejce slepičí
500 g Veka
150 g Vepřový bok uzený
700 g Zaječí maso
1 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 676kJ
9% Sacharidy 32 g
20% Tuky 15 g
58% Sodík 1 g
50% Bílkoviny 28 g

Zaječí paštika s vepřovými játry postup přípravy receptu:

1

Zaječí předek, vepřová játra a uzený bůček nakrájíme na menší kusy, cibuli nasekáme nadrobno, polovinu slaniny nakrájíme na drobné kostičky, druhou polovinu slaniny nakrájíme na tenké plátky.

2

V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme zaječí předek, uzený bůček, vepřová játra, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou.

3

Maso obereme od kosti a spolu s játry a výpekem umeleme na masovém strojku. Mletou směs vložíme do mísy, přidáme strouhanou citronovou kůru, máslo, vejce, přilijeme citronovou šťávu, smetanu, brandy, podle chuti dosolíme, okořeníme mletým pepřem, mletým novým kořením, mletým hřebíčkem, muškátovým květem, tymiánem, majoránkou, bazalkou, rozmarýnem, mletou paprikou, mletým zázvorem a důkladně promícháme a vypracujeme paštikové těsto.

4

Formu na paštiky vysteleme plátky slaniny, naplníme paštikovým těstem, povrch zakryjeme také plátky slaniny, formu vložíme do většího hrnce s trochou vody a vaříme ve vodní lázni asi hodinu.

5

Zaječí paštiku necháme vychladnout, vyklopíme z formy a podáváme s plátky bílé veky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept