Zaječí paštika s vepřovými játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí paštika s vepřovými játry
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 48080 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
1 g | Bazalka |
70 ml | Brandy |
15 g | Citronová kůra |
30 ml | Citronová šťáva |
1 g | Hřebíček |
200 g | Játra vepřová |
1 g | Majoránka |
20 g | Máslo čerstvé |
1 g | Muškátový květ |
3 g | Nové koření celé |
1 g | Nové koření mleté |
2 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý celý |
1 g | Pepř černý mletý |
1 g | Rozmarýn sušený |
150 g | Slanina vepřová |
50 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
20 g | Sůl |
1 g | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Veka |
150 g | Vepřový bok uzený |
700 g | Zaječí maso |
1 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 163,6mg |
Draslík | 440,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová kůra, Citronová šťáva, Hřebíček, Játra vepřová, Majoránka, Muškátový květ, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Rozmarýn sušený, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Zaječí maso, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Veka, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí paštika s vepřovými játry postup přípravy receptu:
1 | Zaječí předek, vepřová játra a uzený bůček nakrájíme na menší kusy, cibuli nasekáme nadrobno, polovinu slaniny nakrájíme na drobné kostičky, druhou polovinu slaniny nakrájíme na tenké plátky. |
2 | V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme zaječí předek, uzený bůček, vepřová játra, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. |
3 | Maso obereme od kosti a spolu s játry a výpekem umeleme na masovém strojku. Mletou směs vložíme do mísy, přidáme strouhanou citronovou kůru, máslo, vejce, přilijeme citronovou šťávu, smetanu, brandy, podle chuti dosolíme, okořeníme mletým pepřem, mletým novým kořením, mletým hřebíčkem, muškátovým květem, tymiánem, majoránkou, bazalkou, rozmarýnem, mletou paprikou, mletým zázvorem a důkladně promícháme a vypracujeme paštikové těsto. |
4 | Formu na paštiky vysteleme plátky slaniny, naplníme paštikovým těstem, povrch zakryjeme také plátky slaniny, formu vložíme do většího hrnce s trochou vody a vaříme ve vodní lázni asi hodinu. |
5 | Zaječí paštiku necháme vychladnout, vyklopíme z formy a podáváme s plátky bílé veky. |