Jednoduchý recept

Marmeláda z červených rajčat

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 195 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 48081
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
100 g Cukr třtinový
1 ks Mrkev kořen
1,5 kg Rajčata
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 31 kcal
Kilojoule 130kJ
2% Sacharidy 7 g
19% Tuky 15 g
2% Sodík 38 mg
1% Bílkoviny 1 g

Marmeláda z červených rajčat postup přípravy receptu:

1

Nakyslá aromatická masitá rajčata omyjeme, příčně rozpůlíme a odstraníme stopky. Rozpůlená rajčata rozložíme na plech, řeznou plochou nahoru, a posolíme hrubou solí. Gril v troubě /troubu předehřejeme na 250°C (horký vzduch na 220°C). Plech s rajčaty vložíme do trouby na prostřední lištu a pečeme/grilujeme 30 minut, řezná plocha zhnědne. Upečená rajčata se slupkami i semeny rozmixujeme.

2

Nadrobno nakrájíme nebo nastrouháme omytý řapíkatý celer a mrkev. Čerstvý rozmarýn opláchneme, otrháme lístky a nasekáme je. Do hrnce vsypeme nakrájený celer a mrkev, drcené chilli, hnědý cukr, vodu a za častého promíchávání zahříváme do rozpuštění cukru. Hmotu přelijeme do misky na zapékání a v troubě zahřáté na 170°C (horký vzduch na 150°C) pečeme na střední liště asi 2 hodiny, každých 15 minut promícháme. Vytáhneme z trouby a hotovou marmeládu plníme do malých sklenic.

Poznámka

Hodí se do rajčatových omáček, ke grilovaným a fritovacím pokrmům. Marmeláda ze zelených rajčat se nevyrábí z nezralých rajčat (obsahují nezdravý solanin), ale z odrůd, která jsou ve zralém stavu zelená, např. Green Zebra, Green Giant, Green pineapple. Čiré rajčatové želé - rozmixujeme rajčata se solí, bylinkami a trochou želírovacího cukru, necháme v utěrce okapat přes noc, pak šťávu svaříme s želírovacím cukrem 2plus1.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept