Recept

Plněné brambory s brynzou a chřestem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 48082
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Vařené brambory
1 kg Brambory
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
Vařený chřest
2 plátek Chléb slunečnicový
1 kg Chřest zelený
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Kerblík
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
20 ml Medovina
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Brynza
200 g Sýr Čedar - tavený
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 224 kcal
Kilojoule 938kJ
5% Sacharidy 19 g
16% Tuky 12 g
9% Sodík 178 mg
22% Bílkoviny 12 g

Plněné brambory s brynzou a chřestem postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, dáme do hrnce s vodou a solí a uvaříme je ve slupce doměkka. Vaříme je asi 20 minut.

2

Do druhého hrnce si dáme vařit vodu s lžičkou soli, citronovou šťávou a cukrem. Očistíme a omyjeme zelený chřest, spodní tvrdou část odřežeme. Chřest vložíme do vroucí vody a vaříme ho přibližně 6 - 8 minut. Potom ho sítem vyjmeme, necháme okapat a pokrájíme ho na menší dílky. Kerblík a kopr omyjeme a drobně pokrájíme.

3

Uvařené brambory slijeme, podélně rozpůlíme a vydlabeme. Vydlabanou horkou dužinu promícháme v misce s brynzou a koprem. V pánvi si rozpustíme máslo, na něm krátce podusíme chřest, který promícháme s kerblíkem a medovinou. Slunečnicový chléb rozdrobíme do misky a promícháme s olejem.

4

Brambory naplníme bramborovou dužinou s brynzou, na ně dáme chřest, na chřest malou vrstvu chleba s olejem a posypeme nastrouhaným čedarem, brambory dáme na plech a zapečeme je v předem vyhřáté troubě na 200°C. Pečeme asi 10 minut, jen do chvíle, než se roztopí sýr. Brambory servírujeme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept