Plněné brambory s brynzou a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné brambory s brynzou a chřestem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 48082 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Vařené brambory | |
---|---|
1 kg | Brambory |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Vařený chřest | |
2 plátek | Chléb slunečnicový |
1 kg | Chřest zelený |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kerblík |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
20 ml | Medovina |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Brynza |
200 g | Sýr Čedar - tavený |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 22,4mg |
Draslík | 474,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 85,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Voda pitná, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kerblík, Kopr čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb slunečnicový, Chřest zelený, Máslo čerstvé, Olej olivový, Sýr Brynza, Sýr Čedar - tavený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Medovina nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné brambory s brynzou a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, dáme do hrnce s vodou a solí a uvaříme je ve slupce doměkka. Vaříme je asi 20 minut. |
2 | Do druhého hrnce si dáme vařit vodu s lžičkou soli, citronovou šťávou a cukrem. Očistíme a omyjeme zelený chřest, spodní tvrdou část odřežeme. Chřest vložíme do vroucí vody a vaříme ho přibližně 6 - 8 minut. Potom ho sítem vyjmeme, necháme okapat a pokrájíme ho na menší dílky. Kerblík a kopr omyjeme a drobně pokrájíme. |
3 | Uvařené brambory slijeme, podélně rozpůlíme a vydlabeme. Vydlabanou horkou dužinu promícháme v misce s brynzou a koprem. V pánvi si rozpustíme máslo, na něm krátce podusíme chřest, který promícháme s kerblíkem a medovinou. Slunečnicový chléb rozdrobíme do misky a promícháme s olejem. |
4 | Brambory naplníme bramborovou dužinou s brynzou, na ně dáme chřest, na chřest malou vrstvu chleba s olejem a posypeme nastrouhaným čedarem, brambory dáme na plech a zapečeme je v předem vyhřáté troubě na 200°C. Pečeme asi 10 minut, jen do chvíle, než se roztopí sýr. Brambory servírujeme horké. |