Pikantní dýňové bramboráky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní dýňové bramboráky
Pikantní dýňové bramboráky
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48086 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 polévková lžíce | Čatní broskvové |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
500 g | Dýně |
2 kávová lžička | Majoránka |
250 g | Mouka pšeničná celozrnná |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 457,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cukr krupice, Dýně, Majoránka, Olej slunečnicový, Soda jedlá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čatní broskvové, Mouka pšeničná celozrnná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní dýňové bramboráky postup přípravy receptu:
1 | Dýni omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nahrubo nastrouháme. Očistíme česnek a prolisujeme jej. Omytou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a drobně pokrájíme. |
2 | V míse dýni smícháme s moukou, jedlou sodou, solí, cukrem, pepřem, majoránkou, česnekem a chilli papričkou. Směs důkladně promícháme. |
3 | v pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej a lžicí nabíráme těsto, které v pánvi při smažení zformujeme na malé kulaté bramboráky vysoké asi 7-8 mm. Smažíme je dozlatova z každé strany přibližně po 2 minutách. |
4 | Usmažené dáme na papírovou utěrku okapat. Servírujeme je teplé s broskvovým čatní. |