Recept

Pikantní dýňové bramboráky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 48086
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 polévková lžíce Čatní broskvové
3 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 kávová lžička Cukr krupice
500 g Dýně
2 kávová lžička Majoránka
250 g Mouka pšeničná celozrnná
0,5 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Soda jedlá
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 265kJ
17% Sacharidy 61 g
4% Tuky 3 g
13% Sodík 265 mg
16% Bílkoviny 9 g

Pikantní dýňové bramboráky postup přípravy receptu:

1

Dýni omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nahrubo nastrouháme. Očistíme česnek a prolisujeme jej. Omytou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a drobně pokrájíme.

2

V míse dýni smícháme s moukou, jedlou sodou, solí, cukrem, pepřem, majoránkou, česnekem a chilli papričkou. Směs důkladně promícháme.

3

v pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej a lžicí nabíráme těsto, které v pánvi při smažení zformujeme na malé kulaté bramboráky vysoké asi 7-8 mm. Smažíme je dozlatova z každé strany přibližně po 2 minutách.

4

Usmažené dáme na papírovou utěrku okapat. Servírujeme je teplé s broskvovým čatní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept