Jednoduchý recept

Zavařenina z angreštu s mátou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 48089

Ingredience

1,6 kg Angrešt
500 g Cukr želírovací
6 ks Máta
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 67 kcal
Kilojoule 282kJ
5% Sacharidy 16 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
1% Bílkoviny 0 g

Zavařenina z angreštu s mátou postup přípravy receptu:

1

Přebraný a opláchnutý angrešt dáme do vody, přivedeme k varu a na slabém plameni vaříme asi 15 minut, až všechny angrešty popraskají.

2

Angrešt propasírujeme přes síto nebo na pasírovacím strojku a necháme vychladnout.

3

Snítky máty opláchneme a vytřepeme dosucha, otrháme a nadrobno nasekáme lístky. Vychladlé angreštové pyré smícháme s želírovacím cukrem 3plus1, přivedeme k varu a za neustálého míchání vaříme klokotem asi 4 minuty. Ke konci vaření přihodíme nasekanou mátu. Ještě horké plníme do sklenic a dobře uzavřeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept