Zaječí maso na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí maso na smetaně
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48090 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
2 ks | Cibule |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Olej slunečnicový |
2 g | Pepř černý mletý |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
10 g | Sůl |
1 g | Tymián sušený |
1000 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 190,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Tymián sušený, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí maso na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Zaječí maso vykostíme, nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky. |
2 | V pánvi na rozpáleném oleji zprudka osmahneme kousky masa, přendáme i s výpekem do pekáčku, zasypeme kroužky cibule, zalijeme šlehačkou, přidáme tymián a pečeme asi 40 až 45 minut. |
3 | Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme vařeným bramborem. |