Zaječí steaky v marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí steaky v marinádě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 48091 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Hranolky |
100 g | Jablka |
4 g | Koření Steak 7 pepřů |
10 g | Med včelí |
100 g | Olej olivový |
150 g | Pomeranče |
4 g | Sůl |
300 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 122,0mg |
Draslík | 782,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Jablka, Med včelí, Pomeranče, Sůl, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hranolky, Koření Steak 7 pepřů, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí steaky v marinádě postup přípravy receptu:
1 | Plátky ze zaječího masa jemně naklepeme, osolíme a posypeme kořením na steaky. |
2 | Do misky vymačkáme šťávu z jednoho pomeranče, přisypeme nastrouhané jablko, prolisovaný česnek, přidáme olej, bazalku a med. Marinádu promícháme a vložíme do ní plátky masa. Necháme uležet. |
3 | Plátky masa i s marinádou překlopíme do rozpálené pánve a zvolna restujeme z obou stran. |
4 | Steaky rozdělíme na talíře a doplníme bramborovými hranolkami. |