Jednoduchý recept

Sladká delikatesa s angreštem (crumble)

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 48093
Kategorie: Řezy

Ingredience

1 kg Angrešt
2,5 polévková lžíce Cukr krupice
100 g Cukr třtinový
90 g Máslo čerstvé
125 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 hrst Ořechy vlašské
1 špetka Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 988kJ
9% Sacharidy 34 g
15% Tuky 11 g
0% Sodík 4 mg
5% Bílkoviny 3 g

Sladká delikatesa s angreštem (crumble) postup přípravy receptu:

1

Hladkou mouku, hnědý cukr a studené máslo prsty zpracujeme drobenku z většími kousky. Zapékací misku střední velikosti vymažeme máslem a nasypeme do ní přebraný a opláchnutý angrešt, posypeme jednou hrstí nasekaných vlašských ořechů, cukrem a podle chuti přidáme špetku skořice. Všechno zasypeme drobenkou. Pečeme v troubě, na 2.liště odspodu, zahřáté na 180°C (horký vzduch 160°C) dozlatova asi 30 minut.

Poznámka

Crumble - anglosaský dezert s ovocem. Místo vlašských ořechů můžeme použít müsli, cukr můžeme nahradit medem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept