Jednoduchý recept

Zajíc pečený na másle s okurkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 48094
Kategorie: Maso

Ingredience

1 g Bobkový list
6 stroužek Česnek
300 g Chléb konzumní
20 ml Citronová šťáva
2 g Hřebíček
120 g Křen
100 g Máslo čerstvé
30 g Okurky nakládané
15 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
12 g Sůl
800 ml Vývar z hovězích kostí
1200 g Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 320kJ
9% Sacharidy 32 g
31% Tuky 24 g
71% Sodík 1 g
96% Bílkoviny 54 g

Zajíc pečený na másle s okurkou postup přípravy receptu:

1

Očištěného a odblaněného zajíce naporcujeme, osolíme, opepříme potřeme prolisovaným česnekem a posypeme mletou paprikou.

2

Porce zajíce vyskládáme do pekáčku, přidáme máslo, zakapeme citronovou šťávou, okořeníme bobkovým listem, hřebíčkem, přiložíme pokrájené kyselé okurky, podlijeme vývarem, pekáček vložíme do trouby a pokrm pečeme asi 1 hodinu.

3

Porce zajíce upravíme na talíře, posypeme strouhaným křenem, přelijeme výpekem a podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept