Jednoduchý recept

Zajíc pečený na pepři

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48099

Ingredience

30 g Pepř černý mletý
500 g Sádlo škvařené
15 g Sůl
1500 g Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 785 kcal
Kilojoule 3 283kJ
1% Sacharidy 2 g
89% Tuky 67 g
42% Sodík 839 mg
73% Bílkoviny 41 g

Zajíc pečený na pepři postup přípravy receptu:

1

Očištěného zajíce naporcujeme na menší kousky, osolíme, vložíme do pekáčku, přidáme sádlo, posypeme mletým pepřem a dáme do trouby. Pečeme velmi zvolna a občas maso polijeme vypečenou šťávou.

2

Nakonec by v pekáčku mělo zůstat jen velmi málo tuku, jelikož je zaječí maso suché, má tendenci vsakovat do sebe tuk, proto je velmi důležité pomalé pečení. Kdybychom pekli rychle, maso by se na povrchu zatáhlo a tuk by zůstal v pekáčku.

Poznámka

Podáváme s chlebem a hořčicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept