Zajíc pečený na pepři - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc pečený na pepři
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 48099 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Pepř černý mletý |
500 g | Sádlo škvařené |
15 g | Sůl |
1500 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 212,5mg |
Draslík | 765,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Sůl, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc pečený na pepři postup přípravy receptu:
1 | Očištěného zajíce naporcujeme na menší kousky, osolíme, vložíme do pekáčku, přidáme sádlo, posypeme mletým pepřem a dáme do trouby. Pečeme velmi zvolna a občas maso polijeme vypečenou šťávou. |
2 | Nakonec by v pekáčku mělo zůstat jen velmi málo tuku, jelikož je zaječí maso suché, má tendenci vsakovat do sebe tuk, proto je velmi důležité pomalé pečení. Kdybychom pekli rychle, maso by se na povrchu zatáhlo a tuk by zůstal v pekáčku. |
Poznámka
Podáváme s chlebem a hořčicí.