Jednoduchý recept

Povidla ze švestek s perníkovým kořením

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 240 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 210 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 48100
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

1 balení Koření perníkové
2,5 kg Švestky
200 g Švestky sušené
250 ml Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 51 kcal
Kilojoule 212kJ
3% Sacharidy 11 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 0 mg
1% Bílkoviny 1 g

Povidla ze švestek s perníkovým kořením postup přípravy receptu:

1

Povidla vaříme ze sušených a čerstvých švestek. Sušené švestky asi na 1 hodinu namočíme do portského vína. Čerstvé švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Rozpůlené švestky smícháme se švestkami namočenými v portském víně a přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a na slabém plameni za občasného promíchání vaříme asi 30 minut. Uvařené švestky rozmixujeme.

2

Předehřejeme troubu na 170°C. Do velké ohnivzdorné nádoby nalijeme rozmixované švestkové pyré a pečeme v troubě, na střední pozici, asi 3 hodiny, vždy po půl hodině promícháme. Do hotových povidel zamícháme sáček perníkového koření, povidly naplníme sklenice vypláchnuté horkou vodou a uzavřeme.

Poznámka

Portské víno nahradíme jablečnou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept