Povidla ze švestek s perníkovým kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 240 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Povidla ze švestek s perníkovým kořením
Celkový čas: | 240 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 210 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 48100 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 balení | Koření perníkové |
2,5 kg | Švestky |
200 g | Švestky sušené |
250 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 140,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 217,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Švestky, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření perníkové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Povidla ze švestek s perníkovým kořením postup přípravy receptu:
1 | Povidla vaříme ze sušených a čerstvých švestek. Sušené švestky asi na 1 hodinu namočíme do portského vína. Čerstvé švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Rozpůlené švestky smícháme se švestkami namočenými v portském víně a přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a na slabém plameni za občasného promíchání vaříme asi 30 minut. Uvařené švestky rozmixujeme. |
2 | Předehřejeme troubu na 170°C. Do velké ohnivzdorné nádoby nalijeme rozmixované švestkové pyré a pečeme v troubě, na střední pozici, asi 3 hodiny, vždy po půl hodině promícháme. Do hotových povidel zamícháme sáček perníkového koření, povidly naplníme sklenice vypláchnuté horkou vodou a uzavřeme. |
Poznámka
Portské víno nahradíme jablečnou šťávou.