Recept

Salát z mořských plodů Ambiente

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 48102

Ingredience

150 g Balsamico ocet
150 g Celer řapíkatý
200 g Chobotnice
200 g Kalamáry
20 ks Krevety tygří
50 g Limetková šťáva
20 ks Mušle slávky
300 g Ocet vinný
250 g Olej olivový
250 g Olej olivový extra panenský
120 g Paprika červená
20 g Petržel - nať
100 g Rajčata Cherry
300 g Rukola
1 ks Salát hlávkový
10 g Sůl
1,2 l Voda pitná
20 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

110% Kalorie 2,165 kcal
Kilojoule 9 060kJ
23% Sacharidy 82 g
89% Tuky 67 g
310% Sodík 6 g
438% Bílkoviny 246 g

Salát z mořských plodů Ambiente postup přípravy receptu:

1

Předvařené velké tygří krevety oloupeme, zbavíme střívek a pokrájíme na 3 díly. Slávky spaříme v malém množství vody a pod pokličkou necháme 10 minut odpočinout. Kalamáry a chobotničky očistíme a vaříme 20-30 minut v osolené vodě (1/2 dávky soli) s vinným octem (poměr 3 díly vody:1 díl octa), uvařené plody pokrájíme na čtvrtky.

2

Červenou papriku a řapíkatý celer pokrájíme na malé kostičky, petrželku nadrobno.

3

Ve velké míse smícháme malé uvařené chobotničky a kalamáry s masem slávek a krevet, vše zalijeme bílým balsamicovým octem, olivovým olejem a limetovou šťávou. Přidáme krájenou papriku, celer a petrželku, oloupané stroužky česneku, vše opatrně promícháme a zakryté necháme marinovat nejméně 4 hodiny.

4

Hlávku salátu rozdělenou na listy a rukolu vypereme, osušíme, natrháme na kousky a na míse promícháme s přepůlenými cherry rajčaty. Směs pak osolíme a přelijeme extra panenským olivovým olejem a rozdělíme na talíře. Navrch rozprostřeme marinované mořské plody a servírujeme.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz