Bramboráčky se švestkovými povidly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramboráčky se švestkovými povidly
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 48104 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
250 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Povidla švestková |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka schwarzwaldská |
3 ks | Vejce slepičí |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 185,5mg |
Draslík | 787,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Povidla švestková, Šunka schwarzwaldská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramboráčky se švestkovými povidly postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Přidáme vejce, hladkou mouku, muškátový oříšek, osolíme, opepříme a zpracujeme na těsto. |
2 | Na rozpuštěném másle dozlatova pečeme menší placičky. |
3 | Placičky podáváme potřené švestkovými povidly s perníkovým kořením, zakysanou smetanou a schwarwaldskou šunkou. |