Jednoduchý recept

Pečené brambory pro labužníky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 48107
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

8 ks Brambory
2 stroužek Česnek
3 ks Cibulka jarní
300 g Játra kuřecí
4 polévková lžíce Kaviár
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Okurky nakládané
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř citronový
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 polévková lžíce Rajčata sušená sterilovaná
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 526kJ
7% Sacharidy 25 g
26% Tuky 20 g
53% Sodík 1 g
44% Bílkoviny 25 g

Pečené brambory pro labužníky postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory ve slupce osolíme, zabalíme do alobalu a dáme je na plech do předehřáté trouby na 180°C péct. Pečeme přibližně 25 minut (na středním roštu).

2

Kuřecí játra očistíme, zbavíme blanek, žilek, omyjeme a necháme okapat. Vidličkou je rozmačkáme. Očistíme a omyjeme jarní cibulku s česnekem. Cibulku pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

3

V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, zpěníme cibulku, přidáme játra, česnek, pepř, promícháme a restujeme asi 3 minuty. Pak vše dáme do mísy. Omyjeme petrželku, polovinu drobně pokrájíme a polovinu odložíme na ozdobu. Ještě drobně nakrájíme sušená rajčata, sladkokyselé malé okurky a přidáme je k játrům.

4

Opečené brambory vyjmeme, rozpůlíme, částečně je vydlabeme a dužinu přidáme do mísy k játrům. Promícháme a dochutíme vše solí. Směsí naplníme brambory.

5

Naplněné brambory ozdobíme červeným kaviárem, lístky petrželky, upravíme je na mísu a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept