Zdravý recept

Neředěný bezinkový mošt

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48111

Ingredience

3 kg Bezinky

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 219 kcal
Kilojoule 916kJ
15% Sacharidy 55 g
2% Tuky 2 g
1% Sodík 18 mg
4% Bílkoviny 2 g

Neředěný bezinkový mošt postup přípravy receptu:

1

Použijeme zralé plody černého bezu, propláchneme je pod tekoucí vodou, odstraníme stopky a necháme okapat. Poté rozmačkáme a odložíme na několik hodin, aby bezinky pustily šťávu. Vylisujeme a znovu necháme odstát. Jakmile se usadí kal, přecedíme přes plátno, nebo stočíme čistou šťávu gumovou hadičkou.

2

Zvolna zahřejeme na teplotu 80 °C a teplý mošt ihned rozdělíme do vyhřátých, čistých lahví. Důkladně uzavřeme, zabalíme do deky a necháme vychladnout. Poté uchováme na chladném a temném místě. Přisladíme a rozředíme až při použití dle chuti.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na odstátí-několik hodin. Používáme spíše jako lék než nápoj.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept