Jednoduchý recept

Kvašené bezinkové víno

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48112

Ingredience

1,5 kg Bezinky
1,5 kg Cukr krystal
10 g Droždí
4,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 447kJ
25% Sacharidy 89 g
1% Tuky 0 g
2% Sodík 32 mg
1% Bílkoviny 1 g

Kvašené bezinkové víno postup přípravy receptu:

1

Bezinky omyjeme, nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou. Cca 10 minut povaříme a přecedíme.

2

Do šťávy přisypeme cukr, promícháme a vaříme dalších 5 minut. Necháme vychladnout a přelijme do čisté láhve o objemu 5l a postavíme do větší nádoby. Přidáme rozdrobené droždí, zakryjeme celofánem a necháme cca 3 týdny kvasit.

3

Poté stáhneme víno do čistých láhví a uzavřeme. Podáváme po malých dávkách jako lék.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby kvašení vína-cca 3 týdny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept