Kvašené bezinkové víno - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kvašené bezinkové víno
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48112 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
1,5 kg | Bezinky |
1,5 kg | Cukr krystal |
10 g | Droždí |
4,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 224,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bezinky, Cukr krystal, Droždí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Kvašené bezinkové víno postup přípravy receptu:
1 | Bezinky omyjeme, nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou. Cca 10 minut povaříme a přecedíme. |
2 | Do šťávy přisypeme cukr, promícháme a vaříme dalších 5 minut. Necháme vychladnout a přelijme do čisté láhve o objemu 5l a postavíme do větší nádoby. Přidáme rozdrobené droždí, zakryjeme celofánem a necháme cca 3 týdny kvasit. |
3 | Poté stáhneme víno do čistých láhví a uzavřeme. Podáváme po malých dávkách jako lék. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby kvašení vína-cca 3 týdny.