Salát Caesar s tygřími krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 31 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát Caesar s tygřími krevetami
Celkový čas: | 31 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48113 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
50 g | Česnek |
30 g | Kari koření |
600 g | Krevety tygří |
300 g | Olej olivový |
30 g | Paprika mletá sladká |
700 g | Salát římský |
10 g | Sůl |
200 g | Sýr Parmezán |
Dresing na salát Caesar Ambiente [46998] | |
---|---|
36 g | Ančovička - filety |
12 g | Česnek |
12 g | Cukr třtinový |
48 g | Hořčice Dijonská |
48 g | Ocet vinný |
264 g | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
9 g | Sůl |
180 g | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 237,9mg |
Draslík | 371,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kari koření, Paprika mletá sladká, Salát římský, Sůl, Sýr Parmezán, Ančovička - filety, Česnek, Cukr třtinový, Ocet vinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří, Olej olivový, Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát Caesar s tygřími krevetami postup přípravy receptu:
1 | Syrové tygří krevety zbavíme hlavy, kromě ocásku oloupeme, podél zad nařízneme a vyčistíme od střívek. Nožem nadrobno posekáme oloupaný česnek a vmasírujeme ho do krevet. |
2 | V míse důkladně smícháme sladkou mletou papriku a kari koření s olivovým olejem, do směsi přidáme krevety, lehce promícháme a necháme přikryté přes noc marinovat. |
3 | Druhý den vyjmeme krevety z marinády a na suché rozpálené pánvi je z každé strany asi půl minuty opečeme. |
4 | Na přiměřené kusy natrháme vypraný a osušený římský salát, v míse ho smícháme s dresinkem na Caesar salát Ambiente (salátový dresink) a nastrouhaným sýrem Parmigiano Regiano. Rozdělíme na talíře a navrch každé porce přidáme opečené krevety. |
5 | Dresing na salát Caesar Ambiente [46998]: |
6 | Ančovičky nasekáme na pastu, oloupaný česnek nakrájíme nadrobno. Nelisujeme, česnek musí být opravdu nakrájený. |
7 | V nerezové misce šleháme žloutky, ančovičky, bílý vinný ocet, hnědý cukr a dijonskou hořčici. Osolíme, opepříme a začneme za stálého šlehání po malých kapkách přilévat olivový olej. Nespěcháme, je opravdu důležité, abychom za rychlého šlehání olej přilévali velmi pomalu. Nakonec vmícháme nakrájený česnek. |
Poznámka
Servírujeme s opečenou bagetou nebo se špenátovým chlebem Ambiente. V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování.