Recept

Salát Caesar s tygřími krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 31 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 1 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48113
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

50 g Česnek
30 g Kari koření
600 g Krevety tygří
300 g Olej olivový
30 g Paprika mletá sladká
700 g Salát římský
10 g Sůl
200 g Sýr Parmezán
Dresing na salát Caesar Ambiente [46998]
36 g Ančovička - filety
12 g Česnek
12 g Cukr třtinový
48 g Hořčice Dijonská
48 g Ocet vinný
264 g Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
9 g Sůl
180 g Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 641 kcal
Kilojoule 2 680kJ
3% Sacharidy 11 g
76% Tuky 57 g
54% Sodík 1 g
42% Bílkoviny 24 g

Salát Caesar s tygřími krevetami postup přípravy receptu:

1

Syrové tygří krevety zbavíme hlavy, kromě ocásku oloupeme, podél zad nařízneme a vyčistíme od střívek. Nožem nadrobno posekáme oloupaný česnek a vmasírujeme ho do krevet.

2

V míse důkladně smícháme sladkou mletou papriku a kari koření s olivovým olejem, do směsi přidáme krevety, lehce promícháme a necháme přikryté přes noc marinovat.

3

Druhý den vyjmeme krevety z marinády a na suché rozpálené pánvi je z každé strany asi půl minuty opečeme.

4

Na přiměřené kusy natrháme vypraný a osušený římský salát, v míse ho smícháme s dresinkem na Caesar salát Ambiente (salátový dresink) a nastrouhaným sýrem Parmigiano Regiano. Rozdělíme na talíře a navrch každé porce přidáme opečené krevety.

5

Dresing na salát Caesar Ambiente [46998]:

6

Ančovičky nasekáme na pastu, oloupaný česnek nakrájíme nadrobno. Nelisujeme, česnek musí být opravdu nakrájený.

7

V nerezové misce šleháme žloutky, ančovičky, bílý vinný ocet, hnědý cukr a dijonskou hořčici. Osolíme, opepříme a začneme za stálého šlehání po malých kapkách přilévat olivový olej. Nespěcháme, je opravdu důležité, abychom za rychlého šlehání olej přilévali velmi pomalu. Nakonec vmícháme nakrájený česnek.

Poznámka

Servírujeme s opečenou bagetou nebo se špenátovým chlebem Ambiente. V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept