Recept

Salát s kuřecími prsíčky na tymiánu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48116
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

50 g Balsamico ocet
2 polévková lžíce Citronová šťáva
20 g Hořčice Dijonská
1200 g Kuřecí prsa
160 g Olej olivový
160 g Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Rajčata
600 g Rukola
600 g Salát hlávkový
20 g Sůl
30 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 753kJ
2% Sacharidy 6 g
42% Tuky 31 g
47% Sodík 934 mg
50% Bílkoviny 28 g

Salát s kuřecími prsíčky na tymiánu postup přípravy receptu:

1

Očištěná kuřecí prsíčka s kůží obalíme v čerstvých tymiánových lístcích, vložíme do mísy, zalijeme olivovým olejem a zakrytá necháme nejméně 3 hodiny marinovat.

2

Mezitím připravíme dresink tak, že vyšleháme extra panenský olivový olej s bílým octem balsamico, dijonskou hořčicí, citronovou šťávou, solí a nasekanou petrželkou. Konzistence dresinku musí být homogenní, olej se nesmí oddělovat.

3

Očištěný, vypraný a osušený salát a rukolu natrháme na přiměřené kousky, cherry rajčata překrájíme na půlky, vše vložíme do mísy, přilijeme dresink, dobře zlehka promícháme a rozdělíme na talíře.

4

Marinovaná prsíčka osolíme a na mírně rozpálené pánvi nebo grilu opékáme z každé strany asi 8 minut tak, aby byla propečená, ale zůstala šťavnatá. Z pečených prsíček nakrájíme vždy 3 filátka.

5

Filátky obložíme salát a servírujeme s čerstvými bagetkami.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept