Jednoduchý recept

Avokádový salát s gorgonzolou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48118
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

300 g Avokádo
300 g Jahody zahradní
100 g Med včelí
300 g Meloun žlutý
200 ml Olej olivový extra panenský
100 g Olivy černé
100 g Ořechy vlašské
200 ml Pomerančová šťáva
300 g Salát listový Dubáček
300 g Salát Polníček
500 g Sýr Gorgonzola

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 945 kcal
Kilojoule 3 955kJ
10% Sacharidy 37 g
75% Tuky 56 g
72% Sodík 1 g
45% Bílkoviny 25 g

Avokádový salát s gorgonzolou postup přípravy receptu:

1

Dobře vyzrálé avokádo oloupeme, očistíme čerstvé jahody a oloupeme a vypeckujeme medový (žlutý) meloun. Ovoce a sýr gorgonzola pokrájíme na 1 cm kostičky, vložíme do mísy a lehce promícháme. Ke směsi přidáme natrhaný salát dubový list, opraný a osušený polníček a černé olivy s peckou.

2

Dále připravíme dresink tak, že smícháme panenský olivový olej s pomerančovou šťávou, přilijeme včelí med a vyšleháme tak, aby se suroviny dobře spojily. Dresink přidáme k ovoci se sýrem a salátem, vše lehce smícháme a rozdělíme na talíře.

3

Servírujeme posypané nasekanými vlašskými ořechy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept