Salát s restovanými telecími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s restovanými telecími játry
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48119 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
200 g | Balsamico ocet |
200 g | Cibule |
1 kg | Játra telecí |
100 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
400 g | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
300 g | Rukola |
300 g | Salát listový Dubáček |
300 g | Salát Polníček |
10 g | Sůl |
200 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 356,0mg |
Draslík | 520,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cibule, Játra telecí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rukola, Salát listový Dubáček, Salát Polníček, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s restovanými telecími játry postup přípravy receptu:
1 | Oprané a osušené listy salátů polníček, rukola a dubáček natrháme na přiměřeně velké kousky, dáme do mísy, přilijeme extra panenský olivový olej, balzamikový ocet a zlehka promícháme. |
2 | Telecí játra očistíme, nakrájíme na plátky o síle 1,5 cm a na na 1 hodinu naložíme do mléka. |
3 | Mezitím najemno nasekáme petrželku a nahrubo nakrájíme oloupanou červenou cibuli. |
4 | Játra z mléka vyjmeme, osušíme utěrkou a nakrájíme na 1,5 cm proužky, které opepříme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm telecí proužky zprudka opečeme 1 minutu z každé strany. Přidáme cibuli a máslo, vše krátce orestujeme, játra odsuneme na kraj pánve a přilijeme dobré portské víno. Víno se rychle zredukuje a když zhoustne a spojí se s výpekem, promícháme je s orestovanými játry. Podle chuti vše osolíme, přidáme nasekanou petrželku a ještě zlehka promícháme. |
5 | Namíchaný salát rozdělíme na talíře, na něj navršíme restovaná telecí játra a servírujeme. |