Salát s tuňákem Ambiente - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s tuňákem Ambiente
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48120 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
20 g | Ančovička - filety |
1 kg | Brambory |
200 g | Cibule |
500 g | Fazolové lusky zelené |
200 g | Olivy černé |
100 g | Paprika červená |
500 g | Paprika zelená |
150 g | Paprika žlutá |
10 g | Rajčata |
400 g | Salát hlávkový |
1,3 kg | Sůl |
200 g | Tuňák v oleji |
10 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 250,1mg |
Draslík | 829,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 99,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Brambory, Cibule, Fazolové lusky zelené, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s tuňákem Ambiente postup přípravy receptu:
1 | Kvalitní menší brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a překrájíme je na poloviny. Vejce uvaříme, prudce zchladíme, oloupeme a také překrájíme na poloviny. Dále oblanšírujeme mladé fazolové lusky. Konzervovaného tuňáka v oleji necháme na cedníku okapat a rozdělíme na větší kousky. |
2 | Potom opereme, osušíme a na listy rozdělíme hlávkový salát, papriky (červené, žluté a zelené) zbavíme stopek a jader a pokrájíme na malé kostičky, na čtvrtky rozkrájíme rajčata, oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. |
3 | Na talíře rozložíme salátové listy, přidáme papriky, cibuli, čtvrtky rajčat a osolíme. Po chvíli promícháme s extra panenským olivovým olejem, polovinami brambor a fazolkami. Navrch narovnáme kousky tuňáka v olivovém oleji, černé olivy s peckou a ančovičky. |
4 | Nakonec přidáme vejce a servírujeme. |