Hovězí pečeně na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí pečeně na pivu
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48123 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1,5 kg | Hovězí maso zadní |
1 špetka | Kmín drcený |
1 špetka | Majoránka |
1 hrst | Petržel - nať |
0,5 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 174,0mg |
Draslík | 77,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Majoránka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí pečeně na pivu postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme, v misce smícháme s majoránkou, kmínem a solí. Maso touto směsí ze všech stran potřeme. |
2 | Maso vložíme do pekáče, přilijeme půl litru vody a pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů. |
3 | V době, kdy pečeme maso, opláchneme vodou petrželovou nať a nasekáme ji nadrobno. Oloupeme cibuli a rozkrájíme ji na čtvrtky. |
4 | Do pekáče po 15 minutách pečení vedle masa rozložíme nakrájenou petrželovou nať a cibuli, a maso pečeme dalších 90 minut, až je měkké. Během pečení průběžně podléváme pivem. |
5 | Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky. |