Rychlý ruský boršč z ryby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý ruský boršč z ryby
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48125 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 l | Hovězí vývar základní |
4 ks | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
500 g | Treska aljašská |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 49,6mg |
Draslík | 999,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Pažitka, Rajčata, Sůl, Treska aljašská, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlý ruský boršč z ryby postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Okurky a omytá rajčata nakrájíme na tenké plátky. Tresku nakrájíme na malé kousky. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, přilijeme rajčatový protlak a 5 minut za stálého míchání smažíme. Potom přidáme nakrájenou okurku a rajčata, rybu, bobkový list a vše zalijeme vývarem. Podle chuti přidáme citronovou šťávu, opepříme a osolíme, promícháme a vaříme 15 minut. |
3 | Podáváme posypané najemno nasekanými bylinkami se lžící zakysané smetany. |