Tvarohové knedlíky se švestkami pro celiatiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové knedlíky se švestkami pro celiatiky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 48127 |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
280 g | Krupice pohanková |
20 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Skořice mletá |
300 g | Švestky |
250 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 67,3mg |
Draslík | 240,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Skořice mletá, Švestky, Vejce slepičí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Krupice pohanková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové knedlíky se švestkami pro celiatiky postup přípravy receptu:
1 | Švestky propláchneme pod tekoucí vodou a vypeckujeme je. Z krupice, tvarohu, vajec a špetky soli vypracujeme těsto. |
2 | Z těsta vyválíme silnější plát, který nakrájíme na čtverce. Na tyto čtverce rozdělíme připravené švestky a čtverce zabalíme do kulatého tvaru knedlíků a prsty těsto utěsníme. Připravené knedlíky potom vložíme do vroucí osolené vody a vaříme. Když knedlíky vyplavou na povrch, jsou hotové. |
3 | Knedlíky podáváme horké, polité roztaveným máslem a sypané cukrem a skořicí. |
Poznámka
Ovoce můžeme použít kompotované i čerstvé.