Jednoduchý recept

Chop Suey s hlívou ústřičnou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48128
Kategorie: Maso

Ingredience

5 ks Cibulka jarní
200 g Hlíva ústřičná
2,5 l Hovězí vývar základní
1 ks Mrkev kořen
7 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
250 g Vepřová kýta
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 357 kcal
Kilojoule 1 493kJ
3% Sacharidy 12 g
143% Tuky 107 g
87% Sodík 2 g
50% Bílkoviny 28 g

Chop Suey s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V míse je smícháme s trochou zázvoru, lžící sójové omáčky, lžičkou oleje a necháme alespoň 15 minut marinovat.

2

Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Omyté houby nakrájíme na malé plátky. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

3

V hrnci smícháme vývar, škrob a zbylou sójovou omáčku.

4

Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje a prudce na něm osmažíme nakrájené maso ze všech stran. Pak maso vyjmeme, přilijeme zbylý olej a na něm smažíme 2 minuty nakrájenou mrkev, cibuli a houby. Pak přilijeme vývar a zbytek sójové omáčky, promícháme, dáme zpět maso a 3 až 5 minut vaříme. Omáčku podle chuti opepříme a osolíme, promícháme a necháme krátce prohřát.

5

Podáváme posypané nakrájenou zelenou natí jarních cibulek. Vhodnou přílohou jsou skleněné nudle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept