Chop Suey s hlívou ústřičnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chop Suey s hlívou ústřičnou
Chop Suey s hlívou ústřičnou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48128 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ks | Cibulka jarní |
200 g | Hlíva ústřičná |
2,5 l | Hovězí vývar základní |
1 ks | Mrkev kořen |
7 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Vepřová kýta |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 41,9mg |
Draslík | 674,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hovězí vývar základní, Sůl, Vepřová kýta, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Mrkev kořen, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chop Suey s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V míse je smícháme s trochou zázvoru, lžící sójové omáčky, lžičkou oleje a necháme alespoň 15 minut marinovat. |
2 | Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Omyté houby nakrájíme na malé plátky. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. |
3 | V hrnci smícháme vývar, škrob a zbylou sójovou omáčku. |
4 | Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje a prudce na něm osmažíme nakrájené maso ze všech stran. Pak maso vyjmeme, přilijeme zbylý olej a na něm smažíme 2 minuty nakrájenou mrkev, cibuli a houby. Pak přilijeme vývar a zbytek sójové omáčky, promícháme, dáme zpět maso a 3 až 5 minut vaříme. Omáčku podle chuti opepříme a osolíme, promícháme a necháme krátce prohřát. |
5 | Podáváme posypané nakrájenou zelenou natí jarních cibulek. Vhodnou přílohou jsou skleněné nudle. |