Pikantní závitky z hovězího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní závitky z hovězího masa
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48129 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
4 kávová lžička | Hořčice |
800 g | Hovězí maso zadní |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
4 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 128,5mg |
Draslík | 138,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí maso zadní, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní závitky z hovězího masa postup přípravy receptu:
1 | Mrkve oškrábeme, omyjeme a podélně rozčtvrtíme. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme s česnekem. Plátky masa omyjeme, osušíme, naklepeme, potřeme hořčicí a lehce posypeme chilli kořením. Na každý vložíme plátek šunky, na ni mrkev a směs cibule s česnekem. Maso potom stočíme a závitky zajistíme proti rozevření grilovacími jehlami nebo párátky. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, závitky na něm prudce ze všech stran osmažíme, pak přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme 80 až 90 minut. |
3 | Omáčku dochutíme rajčatovým protlakem, pepřem a solí. |
4 | Závitky na talíři poléváme omáčkou, vhodnou přílohou jsou těstoviny, bramborová kaše nebo vařená rýže. |