Jednoduchý recept

Platýz zapečený s čínským zelím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48131

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 hrst Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
600 g Platýz - filety
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
800 g Zelí čínské
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 130kJ
2% Sacharidy 8 g
17% Tuky 13 g
10% Sodík 200 mg
56% Bílkoviny 31 g

Platýz zapečený s čínským zelím postup přípravy receptu:

1

Zelí rozčtvrtíme, nakrájíme na nudličky, v sítu propláchneme vodou a necháme okapat.

2

Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm nakrájené zelí, pak přidáme česnek, ochutíme sójovou omáčkou a pepřem, a 5 minut společně za stálého míchání smažíme.

3

Kopr omyjeme, otrháme z něj jemné snítky a smícháme se smetanou.

4

Rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.

5

Zapékací mísu vymastíme, rozložíme do ní zelí s česnekem, na ně položíme rybí plátky, pokapeme citronovou šťávou, opepříme, osolíme a zalijeme smetanou s koprem.

6

Rybu zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 15 minut.

7

Porce ryby i se zelím rozdělíme na talíře. Jako příloha je nejvhodnější rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept