Recept

Mexická bramborová polévka

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48132
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

800 g Brambory
160 g Česnek
80 g Chilli paprička
3500 g Chléb celozrnný pšeničný
320 g Cibule
400 g Fazole černé
10 kávová lžička Koriandr čerstvý
300 g Olej olivový
10 g Sůl
2,5 l Vývar zeleninový
200 ml Zakysaná smetana
Zeleninový základ Ambiente [47025]
750 g Celer bulvový
250 g Celer řapíkatý
500 g Cibule
1250 g Karotka
25 g Nové koření celé
25 g Pepř černý celý
500 g Pórek
25 g Tymián čerstvý
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

83% Kalorie 1,636 kcal
Kilojoule 6 847kJ
66% Sacharidy 239 g
66% Tuky 49 g
172% Sodík 3 g
120% Bílkoviny 67 g

Mexická bramborová polévka postup přípravy receptu:

1

Na noc dáme namočit černé fazole. Druhý den oloupeme brambory, na plátky pokrájíme oloupaný česnek, nahrubo cibuli a nasekáme chili papričky a čerstvý koriandr.

2

Do 2,5 l vařícího zeleninového základu Ambiente (vývar zeleninový) dáme vařit brambory a fazole. Jakmile jsou brambory uvařené, polovinu jich z hrnce drátěnou naběračkou vyjmeme, dáme vychladnout a nakrájíme na kostky. Zbytek brambor necháme s fazolemi rozvařit.

3

Ve velkém kastrolu rozehřejeme olivový olej a na něj dáme opékat kostky brambor spolu s plátky česneku, cibulí a čili papričkami. Směs osolíme a opečeme dozlatova. Během opékání by měly být fazole s bramborami již rozvařené. Ještě zahorka je rozmixujeme a přes jemný cedník přecedíme na opečenou bramborovou směs. Polévku dobře rozmícháme a povaříme ještě 5 minut.

4

10 malých bochníčků chleba (à 350 g) se seříznutými vršky vydlabeme a dáme je na 5 minut rozpéct do trouby předehřáté na 180 °C. Do rozpečených bochníčků nalijeme polévku, přidáme nasekaný koriandr, zakysanou smetanu a servírujeme.

5

6

Zeleninový základ Ambiente [47025]:

7

Karotky, celerové bulvy a cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme do hrnce. Přidáme stonky řapíkatého celeru, zalijeme studenou vodou, přidáme pepř, nové koření a tymián. Pomalu přivedeme k varu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“.

8

Po jedné hodině přidáme nakrájený pórek a „táhneme“ další hodinu.

9

Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept