Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 48133

Ingredience

20 g Citronová šťáva
300 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
20 g Olej olivový
5 g Pepř bílý
140 g Rajčata
80 ml Smetana 33% (šlehačka)
10 g Sůl
140 ml Víno bílé
500 g Vývar drůbeží
Kuřecí základ Ambiente [47000]
1,5 ks Bobkový list
50 g Cibule
65 g Karotka
350 g Krevety tygří
0,8 kg Kuřecí skelety
5 g Nové koření celé
10 g Olej olivový
0,5 g Pepř černý celý
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 251 kcal
Kilojoule 1 052kJ
2% Sacharidy 9 g
19% Tuky 14 g
28% Sodík 555 mg
16% Bílkoviny 9 g

Krevetové cappuccino postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme hladkou moukou a rozšleháme na jemnou jíšku. Zalijeme ji 500 g studeného kuřecího základu Ambiente (vývar drůbeží) a za stálého míchání uvedeme do varu. Dobře provaříme, osolíme, okořeníme mletým bílým pepřem a přecedíme do druhého hrnce, do kterého jsme předtím prolisovali rajčata San Marzano.

2

Na pánvi ohřejeme olivový olej a na něm krátce opečeme koktejlové krevetky. Opečené krevetky z pánve vyjmeme, na chvíli odložíme, na pánev vlijeme bílé víno s citronovou šťávou a necháme zredukovat. Pánev sejmeme z ohně a vrátíme do ní krevetky.

3

Na 70 °C ohřejeme mléko, polévkový základ převaříme a mlékem zředíme. Přidáme krevetky i se šťávou, zjemníme šlehačkou a polévku dále již nevaříme, aby se nesrazila.

4

Ve šlehači ušleháme z mléka ohřátého na 65 °C pěnu.

5

Polévku nalijeme do šálků na cappuccino, navrch ozdobíme mléčnou pěnou a servírujeme.

6

Kuřecí základ Ambiente [47000]:

7

Kuřecí kostry nasekáme nadrobno, očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky.

8

Na dno velkého rozpáleného hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kuřecí kosti a lehce opečeme dozlatova. Zalijeme ledovou vodou a pomalu přivedeme k varu. Po celou dobu vaření sbíráme pěnu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“.

9

Přidáme připravenou zeleninu a koření a necháme „táhnout“ 3-4 hodiny. Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.

10

Pokud se na povrchu udělají mastná oka, sebereme je.

11

Pokud správně dodržujeme postup, bude vývar čirý. Pokud se zakalí, špatně jsme sbírali pěnu, nebo se vývar vařil. Potom bude lépe, uděláme-li nový.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept