Krevetové cappuccino - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetové cappuccino
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48133 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
20 g | Citronová šťáva |
80 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Olej olivový |
5 g | Pepř bílý |
140 g | Rajčata |
80 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
10 g | Sůl |
140 ml | Víno bílé |
500 g | Vývar drůbeží |
Kuřecí základ Ambiente [47000] | |
---|---|
1,5 ks | Bobkový list |
50 g | Cibule |
65 g | Karotka |
350 g | Krevety tygří |
0,8 kg | Kuřecí skelety |
5 g | Nové koření celé |
10 g | Olej olivový |
0,5 g | Pepř černý celý |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 21,4mg |
Draslík | 83,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Bobkový list, Cibule, Karotka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží, Krevety tygří, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kuřecí skelety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetové cappuccino postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme hladkou moukou a rozšleháme na jemnou jíšku. Zalijeme ji 500 g studeného kuřecího základu Ambiente (vývar drůbeží) a za stálého míchání uvedeme do varu. Dobře provaříme, osolíme, okořeníme mletým bílým pepřem a přecedíme do druhého hrnce, do kterého jsme předtím prolisovali rajčata San Marzano. |
2 | Na pánvi ohřejeme olivový olej a na něm krátce opečeme koktejlové krevetky. Opečené krevetky z pánve vyjmeme, na chvíli odložíme, na pánev vlijeme bílé víno s citronovou šťávou a necháme zredukovat. Pánev sejmeme z ohně a vrátíme do ní krevetky. |
3 | Na 70 °C ohřejeme mléko, polévkový základ převaříme a mlékem zředíme. Přidáme krevetky i se šťávou, zjemníme šlehačkou a polévku dále již nevaříme, aby se nesrazila. |
4 | Ve šlehači ušleháme z mléka ohřátého na 65 °C pěnu. |
5 | Polévku nalijeme do šálků na cappuccino, navrch ozdobíme mléčnou pěnou a servírujeme. |
6 | Kuřecí základ Ambiente [47000]: |
7 | Kuřecí kostry nasekáme nadrobno, očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky. |
8 | Na dno velkého rozpáleného hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kuřecí kosti a lehce opečeme dozlatova. Zalijeme ledovou vodou a pomalu přivedeme k varu. Po celou dobu vaření sbíráme pěnu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“. |
9 | Přidáme připravenou zeleninu a koření a necháme „táhnout“ 3-4 hodiny. Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout. |
10 | Pokud se na povrchu udělají mastná oka, sebereme je. |
11 | Pokud správně dodržujeme postup, bude vývar čirý. Pokud se zakalí, špatně jsme sbírali pěnu, nebo se vývar vařil. Potom bude lépe, uděláme-li nový. |