Jednoduchý recept

Těstoviny s bylinkovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 48136

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
8 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
50 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
200 g Těstoviny konzumní
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 499kJ
11% Sacharidy 40 g
23% Tuky 17 g
13% Sodík 259 mg
19% Bílkoviny 10 g

Těstoviny s bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Uvařené slijeme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Česnek oloupeme. Bazalku, petržel a pažitku omyjeme a otrháme jemné snítky. Bylinky a česnek rozšleháme v mixéru s olejem. Toto pyré pak v míse smícháme s citronovu šťávou, dochutíme cukrem, pepřem a solí.

3

Do mísy přidáme těstoviny, vše důkladně promícháme a necháme 10 minut uležet. Uleželý salát můžeme ještě dochutit.

4

Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem s bagetou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept