Těstoviny s bylinkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s bylinkovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48136 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
200 g | Těstoviny konzumní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 56,4mg |
Vláknina | 685,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Cukr krupice, Pažitka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Uvařené slijeme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Česnek oloupeme. Bazalku, petržel a pažitku omyjeme a otrháme jemné snítky. Bylinky a česnek rozšleháme v mixéru s olejem. Toto pyré pak v míse smícháme s citronovu šťávou, dochutíme cukrem, pepřem a solí. |
3 | Do mísy přidáme těstoviny, vše důkladně promícháme a necháme 10 minut uležet. Uleželý salát můžeme ještě dochutit. |
4 | Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem s bagetou. |