Řecké telecí závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecké telecí závitky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48137 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Majoránka |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr krémový |
0,5 kg | Telecí kýta |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 152,5mg |
Draslík | 709,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majoránka, Rajčata, Sůl, Sýr krémový, Telecí kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecké telecí závitky postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso rozkrájíme na 4 řízky, omyjeme je a osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. |
2 | Olivy vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky. Petrželku opláchneme vodou a nasekáme najemno. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. |
3 | V míse rozmačkáme sýr a smícháme ho s petrželkou a olivami, dochutíme majoránkou a rozetřeme na jednu stranu řízků. Plátky masa pevně zavineme a zajistíme proti rozevření párátky. |
4 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm krátce osmažíme ze všech stran. Pak přilijeme víno, přidáme nakrájená rajčata, promícháme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni 25 minut. Během dušení občas promícháme a v případě potřeby podléváme vínem. Když jsou závitky měkké, dáme je na servírovací talíře, omáčku ještě dochutíme pepřem a solí a nalijeme ji k závitkům. |
5 | Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo brambory. |