Bulgur se zeleninovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulgur se zeleninovou směsí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48150 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Bulgur |
1 ks | Čekanka |
2 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
6 ks | Olivy černé |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
2 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 746,3mg |
Vláknina | 51g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Čekanka, Cibulka jarní, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bulgur se zeleninovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Bulgur zalijeme vařícím zeleninovým vývarem a necháme 15 minut pod pokličkou. |
2 | Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriku podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Olivy vypeckujeme a nakrájíme na jemno. Petrželku opláchneme pod studenou vodou a na jemno nasekáme. |
3 | Všechny přísady vmícháme do bulguru, podle chuti přidáme papriku, pepř a sůl, přilijeme olivový olej, důkladně promícháme a necháme alespoň 30 minut v chladu uležet. |
4 | Na servírovací talíře položíme omyté listy čekanky, na ně dáme bulgur se zeleninou a podáváme. |